Dakpannen Reinigen

Blog

Ben je van plan om zelf de dakpannen te reinigen? Dan is het belangrijk dat je met de juiste informatie je dak opgaat. Dakpannen kunnen namelijk in de loop der tijd ontzettend smerig worden. Deze viezigheid kan er zelfs voor zorgen dat de dakpannen schade oplopen. Om een dak reparatie te voorkomen is het van belang dat u op vaste momenten per jaar de dakpannen reinigt. Hoe u dat doet? U leest het hier.

Verschillende werkwijze

Om te beginnen zijn er verschillende soorten dakpannen. Iedere soort dakbedekking dien je op een andere wijze schoon te maken. Daarom leggen wij per soort dakbedekking uit hoe je deze het beste kunt reinigen.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn makkelijk schoon te maken ten op zichten van andere soorten. Dit komt, omdat beton een hard materiaal is en dus veel meer kan hebben. Andere soorten dakpannen kunnen bijvoorbeeld snel breken als je deze te hardhandig schoonmaakt. De kans dat beton schade oploopt tijdens het reinigen is dan ook heel klein. Echter, wanneer je met een hogedrukspuit aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de coating niet verwijderd. Hou de spuit dan ook niet te dicht op het beton.