Subsidies dakisolatie 2024 voor bedrijven en VvE’s

Blog

Bent u van plan om uw dak van uw bedrijfspand of van de VvE te laten isoleren? Dat is een goede investering die u op termijn dubbel en dik terugverdiend. Een warmer pand of woning en een lagere energierekening. Dat willen we toch allemaal! Tegenwoordig kunt u voor het laten isoleren van uw dak beroep doen op verschillende subsidies en andere fiscale voordelen. We lichten deze subsidies en fiscale voordelen voor dakisolatie graag even toe.

Welke subsidies zijn er voor dakisolatie in 2024?
Als VvE of eigenaar/huurder van een bedrijfspand kunt u subsidies aanvragen voor de isolatie van hun pand. Bedrijven kunnen net als particulieren beroep doen op gemeentelijke subsidies, mocht de gemeente die verstrekken, maar hebben ook nog een aantal andere opties. Let wel op dat niet altijd alle subsidies met elkaar te combineren zijn.

Energie-investeringsaftrek (EIA)
Wilt u als bedrijf investeren in duurzaamheid? Dan kunt u beroep doen op de Energie-investeringsaftrek (EIA). Met de EIA-regeling kunt u 45,5% van de investeringskosten van de dakisolatie, aftrekken van uw winst. Hierdoor komt uw fiscale winst lager te liggen, waardoor het u een fiscaal voordeel oplevert. De EIA-regeling is gebaseerd op de aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen voor bedrijven, hier valt ook dakisolatie onder, omdat ook dakisolatie zorgt voor een verminderde CO2-uitstoot.

Subsidie voor Verduurzamingsmaatregelen (SVVE)
Als Vereniging van Eigenaren (VvE) kunt u voor dakisolatie een beroep doen op de landelijke Subsidie voor Verduurzamingsmaatregelen (SVVE). Met deze subsidie kunnen VvE’s tot wel 15 euro per m2 vergoed krijgen. Echter moet er wel nog minimaal één andere energiebesparende regel uitgevoerd worden binnen 2 jaar. Dit kan zijn: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie etc.

Voorwaarden SVVE subsidie
Wilt u als VvE aanspraak maken op de SVVE subsidie? Dan moet er aan slechts één voorwaarde worden voldaan, namelijk dat de dakisolatie wordt uitgevoerd door een deskundig bedrijf. Een deskundig en gespecialiseerd bedrijf kan u niet alleen voorzien van het juiste advies, maar voert de dakisolatie ook zo uit dat deze voldoet aan de voorwaarden om een subsidie te krijgen.

Genoeg mogelijkheden dus om als bedrijf of VvE financiële voordelen te behalen op de aanschaf van dakisolatie. Heeft u vragen over diverse subsidiemogelijkheden of wilt u graag uw dak laten isoleren? Neem dan contact met ons op!