Onze werkwijze

Een bewezen methode, van advies tot oplevering

Korff Dakwerken heeft een gevestigde staat van dienst als allround partner op het gebied van dakwerken. Al sinds 1997 is onze werkwijze gekenmerkt door een no-nonsense mentaliteit.

Kennismaking

Het proces begint in de regel met een eerste gesprek, waarin we gezamenlijk de wensen en behoeften van de potentiële opdrachtgever in kaart brengen. Gedurende deze kennismaking bespreken wij de mogelijkheden voor de specifieke situatie en stelt ons team een deskundig advies op maat op. Wij geven aanbevelingen in onder meer verduurzaming, energieopwekking, materiaalkeuze, onderhoud en diverse logistieke opties. Daarnaast presenteren we ter inspiratie graag een aantal extra mogelijkheden op ons allesomvattende showdak in Volendam.

 • René Korff

  René Korff
  We maken graag kennis om uw wensen en behoeftes door te nemen!
kennismaking_dak

Bezoek op locatie

Aan de hand van de wensen en behoeften die de opdrachtgever kenbaar heeft gemaakt tijdens het kennismakingsgesprek, stellen wij een eerste plan van aanpak op. Hiermee bezoekt onze dakinspecteur de locatie voor een opname. De huidige staat van het dak wordt beoordeeld en eventuele schade of problemen worden geïdentificeerd. Onze inspecteur checkt de omgeving en controleert het originele plan van aanpak op uitvoerbaarheid:

 • Wat is de staat van het dak en zijn er niet besproken bijzonderheden?
 • Hoe is de bereikbaarheid en dienen vergunningen te worden aangevraagd?
 • Wat zijn de ideale materialen en logistieke oplossingen voor de betreffende situatie?

Offerte

Het commerciële team van Korff Dakwerken stelt een op maat gemaakte offerte op, gebaseerd op de bevindingen van onze dakinspecteur. Deze presenteren en onderbouwen we in een overzichtelijke offerte. Daarnaast geven we in deze fase ook een geschatte doorlooptijd aan, zodat de opdrachtgever weet wat te verwachten.

 • Gedetailleerde beschrijving werkzaamheden tegen een eerlijke prijs
 • Transparante offerte zonder verborgen kosten of kleine lettertjes
 • Geschatte doorlooptijd van het project

Aan de slag

Na een akkoord op onze offerte gaan we aan de slag en wordt de klant totaal ontzorgd. In het voortraject verzorgen wij de communicatie met leveranciers, de betreffende gemeente en regelen wij de vergunningen en logistiek. Kort voor aanvang van de opdracht komt ons deskundige dakteam langs om kennis te maken en het project door te nemen, zodat er eventueel nog bijgestuurd kan worden. Vóór de werkzaamheden wordt er eerst een veilige werkomgeving gecreëerd, waarna de daadwerkelijke dakwerken worden uitgevoerd. Gedurende de uitvoering worden er regelmatig controles verricht om ervoor te zorgen dat het werk aan de vereiste normen en specificaties voldoet. Wij streven er altijd naar de opdrachtgever op de hoogte te houden van de voortgang van het project. Mochten er toch vragen zijn, dan kunnen die uiteraard gesteld worden aan het vaste aanspreekpunt binnen Korff Dakwerken.

 • Complete ontzorging van opdrachtgever
 • Altijd een veilige werkomgeving
 • Eén vast contactpersoon
aan_de_slag_dak

Oplevering

Na afronding van de werkzaamheden zorgen we voor een nette oplevering. Samen met de klant inspecteert ons team het voltooide werk. Zijn er toch opleverpunten, dan worden deze uiteraard direct opgelost. De tevredenheid en gemoedsrust van opdrachtgevers verdienen bij Korff Dakwerken de hoogste prioriteit, daarom bieden wij jarenlange garantie op onze kwaliteitsdaken.

oplevering_dak

Onderhoudscontracten

Om de levensduur van daken aanzienlijk te verlengen is periodiek onderhoud essentieel. Korff Dakwerken is specialist in het onderhouden van daken en voert alles in eigen beheer uit. Met ons onderhoudscontract zorgen wij ieder jaar voor:

 • Grondige inspectie van het dak
 • Verwijderen en afvoeren van vuil op het dak
 • Schoonmaken van de hemelwaterafvoeren
 • Direct repareren van kleine gebreken in de dakbedekking
 • Staat van het dak en bevindingen vastleggen in jaarlijkse rapportage
onderhoudscontracten_dak

Bent u op zoek naar een partner die de
volledige zorg voor uw daken op zich neemt?