Groendaken

Groendaken zijn op dit moment enorm populair bij veel woningen. Dit komt, omdat het goed is voor de natuur en het milieu. Aangezien dat een belangrijk punt is voor veel woningeigenaren zie je de groene daken steeds meer. Vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Of kom alles te weten over een groendak.

Wat is een groendak?

Op wat voor soort dak is een groendak toepasbaar?

Groendaken zijn alleen mogelijk bij daken met een hellingsgraad van ongeveer 1 tot 45 graden. Vanaf 35 graden moeten er wel speciale technieken worden gebruikt, zodat de groene lagen op hun plek blijven liggen. Het is dus wel mogelijk.

Soorten groendaken

Binnen groendaken wordt er een onderscheid gemaakt in twee soorten. Deze worden intensieve en extensieve groendaken genoemd.

Intensief groendak

Intensieve groendaken zijn gemaakt van de normale tuin. Denk hierbij aan struiken, gras en aarde dat je gewoon terug vind in de tuin. Bij dit soort daken is het natuurlijk heel belangrijk dat de constructie van uw dak op orde is. Een intensief dak kan namelijk een gewicht hebben van tot wel 200 kg per vierkante meter.

Belangrijke kenmerken:

 • Deze daken zijn toepasbaar met een hellingsgraad van 1-4 graden
 • Het heeft ongeveer een dikte van 20 centimeter.
 • Het dak is belastbaar tot ongeveer 200 kg per vierkante meter
 • Het onderhoud is hetzelfde als bij een normale tuin
groendak sedum dak

Extensief groendak

Een extensief dak is altijd begroeit met mos. Dit wordt ook wel een sedumdak genoemd. Echter is een sedum dak wel moeilijker om op te lopen. Hierdoor hoeft u dus ook minder onderhoud uit te voeren voor een extensief dak. Verder is deze variant ook een stuk goedkoper en lichter.

Voordelen van groendaken

 • Beter voor het milieu
 • Geen vergunning vereist
 • U kunt niet op het dak lopen
 • Laagdikte: kleiner dan 20 cm
 • Bevordert het rendement van zonnepanelen
 • Veel minder onderhoud nodig dan intensieve daken
 • Het dak is belastbaar vanaf  40 kg tot ongeveer 110 kg per vierkante meter

 

Groene dak subsidie

Een aantal gemeenten in Nederland hebben een subsidie-regeling wanneer u besluit een groendak te plaatsen. Er zijn een aantal voorwaarden waar het dak aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Zo moet de aanleg, het ontwerp en het onderhoud van het groene dak worden uitgevoerd door een erkend bedrijf zoals Korff Dakwerken. Wanneer u hieraan voldoet, is het dus afhankelijk van uw gemeente of u subsidie kunt krijgen. Om een subsidie te krijgen, moet u dit dus navragen bij uw gemeente.

Wat kosten groendaken?

De kosten voor een groendak zijn zonder enige informatie lastig te bepalen. De prijs hangt natuurlijk van een aantal factoren af, zoals het aantal vierkante meters en het gewenste materiaal. Ook het soort grasdak, intensief of extensief, speelt een grote rol. Wilt u toch een prijs op maat? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte bij ons aan, zodat wij een prijs op maat kunnen maken.

Neem contact op voor een groendak

Wilt u een groendak laten leggen op uw woning? Bij Korff Dakwerken beginnen we zo snel mogelijk met onze werkzaamheden. Wij zijn altijd bereidt om een offerte voor u te maken. Het aanleggen van groendaken duurt meestal een week. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32.