Witte dakbedekking

Witte dakbedekking laten aanbrengen? Dan bent u bij Korff Dakwerken aan het juiste adres.
Wij zijn een vakkundig bedrijf op het gebied van dakwerken en voeren elke klus met de grootste zorg uit.
Wilt u meer informatie over het laten aanleggen van een witte dakbedekking? Lees dan gerust verder.
We leggen het graag aan u uit.

Waarom kiezen voor witte dakbedekking?

Een wit dak, gemaakt van hoogwaardige materialen zoals kunststof of bitumen, weerkaatst zonlicht en houdt warmte tegen. Hierdoor bespaart u flink op energiekosten. Een wit dak kan de temperatuur met wel 5 °C verlagen. Dit zorgt niet alleen voor een koeler gebouw, maar helpt ook om steden minder warm te laten worden. Dit maakt het comfortabeler om in te wonen en werken, terwijl het energieverbruik voor bijvoorbeeld airconditioning en ventilatoren daalt. Bovendien verbetert het rendement van zonnepanelen, omdat ze minder snel oververhit raken.

Witte dakbedekking met zonnepanelen

Naast het koelende effect van witte dakbedekking, heeft het direct invloed op de opbrengst van zonnepanelen. De efficiëntie van zonnecellen in een zonnepaneel neemt af wanneer de temperatuur stijgt. Elke graad boven 25˚C resulteert in een verlies van ongeveer 0,5% in de opbrengst van zonnepanelen. Daarom is het uiterst belangrijk om de temperatuur van zonnepanelen zo laag mogelijk te houden, dit is waar witte dakbedekking van pas komt. Met behulp van witte dakbedekking kunt u zelfs tot wel 15% meer rendement uit uw zonnepanelen halen.

Voordelen van een wit dak

  • Bespaart tot wel 35% op airconditioning- en onderhoudskosten.
  • Verhoogt de energie-efficiëntie van uw gebouw volgens de EPC-norm en verbetert het energielabel.
  • Creëert een beter binnenklimaat.
  • Verlaagt de temperatuur in het gebouw.
  • Verlengt de levensduur van uw dakbedekking dankzij een koeler dak.
  • Vermindert de CO2-uitstoot.
  • Efficiënte regenwateropvang.
  • Draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.
  • Verhoogt het comfort voor bewoners en werknemers.

Milieuvriendelijk

De effectiviteit van een koel daksysteem hangt niet alleen af van de kleur ervan. Een wit dak biedt bijkomende voordelen. Het heeft namelijk een luchtzuiverende werking dankzij de toplaag van het witte dak. In regenwater kunnen ongezonde deeltjes zoals fijnstof aanwezig zijn. De coating van een wit dak filtert deze onzuiverheden, waardoor alleen schoon regenwater overblijft. Dit gezuiverde water kan vervolgens worden gebruikt in het grijswatercircuit, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van toiletten of voor wasmachines. Door zijn zuiverende werking kan een wit dak van 100 vierkante meter zelfs de uitstoot van tien personenauto’s compenseren.

Wat ons onderscheidt

Bij Korff Dakwerken begrijpen we dat elk type dakproject uniek is en specifieke expertise vereist. Daarom hebben we ons toegewijd aan het leveren van hoogwaardige witte dakbedekkingen aan aannemers renovatie, vastgoedbeheerders, VvE beheerders en bedrijven. Onze focus ligt op het bieden van maatwerkoplossingen en vakmanschap aan deze belangrijke klantgroepen. Ontdek hoe we uw project naar een hoger niveau kunnen brengen.

Offerte voor een witte dakbedekking aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in kunststof dakbedekking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299-321132. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in uw situatie en kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat maken.