Gemiddelde levensduur van een bitumen dak

Blog

In de meeste gevallen worden platte daken bedekt met bitumen dakbedekking. Het is van groot belang om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van dit soort daken te verlengen. Platte daken zijn in vergelijking met hellende daken vaak gevoeliger voor beschadiging. Lees hieronder meer over de levensduur van bitumen dakbedekking.

Levensduur bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een populaire keuze voor platte daken en heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar. Ter vergelijking; Pvc-dakbedekking heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar, een EPDM (rubber) dakbedekking 40 jaar en groendaken 50 jaar. Het is echter wel zo dat groendaken meer onderhoud nodig hebben dan andere soorten dakbedekking.

Onderhoud van een bitumen dak

Om de levensduur van een bitumen dak te maximaliseren, is onderhoud van groot belang. Dit houdt in dat een bitumen dak regelmatig geïnspecteerd moet worden en dat eventuele onderhoudswerkzaamheden het best uitgevoerd kunnen worden in het voorjaar of najaar, omdat bitumen harder wordt bij temperaturen onder de 15 graden Celsius en zachter bij hogere temperaturen. Bovendien moet extra aandacht worden besteed aan de dakranden, die het extra zwaar te verduren krijgen.

bitumen dak levensduur

Verschillende factoren

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de levensduur van een bitumen dak. Zo kan Uv-straling de levensduur verkorten, maar als de dakbedekking goed bestand is tegen Uv-straling, kan dit worden voorkomen. Ook kan de levensduur van een bitumen dak verlengd worden door het tijdig vervangen van de dakbedekking. Als een bitumen dakbedekking na verloop van tijd aan vervanging toe is, kan worden overgestapt op een andere soort bitumen dakbedekking die misschien minder snel slijt.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in een bitumen dak? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Ook bieden wij interessante mogelijkheden voor een onderhoudscontract.Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in uw situatie kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat maken.