De voordelen van witte bitumen als dakbedekking

Blog

Wit bitumen is een populair dakbedekkingsmateriaal dat zowel binnen de woningbouw als de utiliteit wordt gebruikt. Het heeft vele voordelen die het een aantrekkelijke optie maken  voor pandeigenaren. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van witte bitumen als dakbedekking en waarom het moet worden overwogen bij het kiezen van een dakbedekking voor uw pand.

Voordelen van witte bitumen als dakbedekking

  1. Kosteneffectief: Wit bitumen is een van de meest kosteneffectieve dakbedekkingsmaterialen die beschikbaar zijn. In vergelijking met andere materialen zoals metaal of leisteen is wit bitumen aanzienlijk goedkoper. Dit maakt het een ideale keuze voor wie geld wil besparen op zijn dakbedekkingsproject zonder aan kwaliteit of duurzaamheid in te boeten.
  2. Duurzaam: Wit bitumen is ongelooflijk duurzaam en kan tientallen jaren meegaan met minimaal onderhoud of reparaties. Door zijn sterkte en flexibiliteit is het minder gevoelig voor scheuren, krimpen of kromtrekken dan alternatieve materialen. Bovendien is het door zijn waterdichtheid perfect voor klimaten met zware regen- of sneeuwval. Al met al kunt u verwachten dat uw witte bitumen dak jarenlang betrouwbare bescherming biedt tegen de elementen met minimale onderhoudskosten.
  3. Weinig onderhoud: Zoals hierboven vermeld, vereist wit bitumen zeer weinig onderhoud in vergelijking met andere materialen. Het is ook bestand tegen schade door UV-stralen, dus u hoeft zich ook geen zorgen te maken over verbleking na verloop van tijd.
  4. Reflecterende eigenschappen: Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van witte bitumen zijn reflecterende eigenschappen. Zijn lichte kleur helpt zonlicht weg te reflecteren van uw gebouw, wat de koelingskosten in warme klimaten tijdens de zomermaanden met 20% kan helpen verminderen. Dit maakt witte bitumen een energie-efficiënte optie die u uiteindelijk geld kan besparen op de lange termijn!

Voordelen witte bitumendaken met zonnepanelen

Het belangrijkste voordeel van de combinatie van witte bitumendaken met zonnepanelen is dat het rendement van de zonnepaneelsystemen sterk toeneemt door een meer reflecterend oppervlak te creëren waarop ze geplaatst kunnen worden. Dit reflecteert het zonlicht terug op het zonnepaneelsysteem, waardoor het gedurende de dag meer energie kan opnemen dan mogelijk zou zijn zonder het reflecterende oppervlak van witte bitumendaken. Deze verhoogde efficiëntie leidt na verloop van tijd tot grotere besparingen voor huiseigenaren omdat hun energierekening daalt door de hogere productie van hun zonnepaneelsysteem.

Conclusie: de voordelen van witte bitumen

Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen verbonden aan witte bitumen als dakbedekking die het een ideale keuze maken voor eigenaren van een pand die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en toch duurzame oplossing die uitstekende bescherming biedt tegen weersinvloeden terwijl het de warmte weerkaatst en bespaart op koelingskosten tijdens de hete zomermaanden! Met zijn lage onderhoudsvereisten zou wit bitumen zeker overwogen moeten worden bij het selecteren van een nieuw dakbedekkingsmateriaal voor uw bedrijfspand.

Projecten met wit bitumen

Wij hebben de afgelopen tijd veel projecten afgerond waar wij wit bitumen hebben mogen plaatsen, met regelmaat ging dit gepaard met het laten plaatsen van zonnepanelen. Hieronder treft u een aantal projecten waar wij wit bitumen hebben geplaatst:

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Wilt u, net als bovenstaande bedrijven, ook witte bitumen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in uw situatie kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat maken.