Bitumen dak vervangen

Blog

Bitumen dak vervangen? Een bitumen dak krijgt door de jaren heen veel te verduren. Denk hierbij aan koud weer, neerslag en uv-straling van de zon. Het is daarom noodzakelijk dat uw dak goed onderhouden wordt.  Een bitumineuze dakbedekking is heel sterk en heeft een lange levensduur, maar toch moet een bitumen dak op zijn tijd vervangen worden. In deze blog leggen wij uit wanneer deze vervangen moet worden.

bitumen dak vervangen

Levensduur

Bitumen wordt veel gebruikt als dakbedekking op een plat dak. Deze is kwetsbaarder dan een schuin of licht hellend dak. Daarom heeft deze veel onderhoud nodig. Zo is het belangrijk dat bladeren, mos en algen regelmatig worden verwijderd. Dit kunt u gemakkelijk zelf doen. Daarnaast is het belangrijk dat er bij kleine schade een dakdekker in te schakelen. Zo voorkomt u schade, lekkage en vroegtijdige vervanging. Wanneer u een bitumineuze dakbedekking goed onderhoudt, gaat deze ongeveer 20 tot 30 jaar mee.

Wanneer er blaasjes onder het bitumen ontstaan, betekent het dat er vocht of waterdamp onder het dak zit. Dit ontstaat wanneer er water onder de dakbedekking zit en niet meer weg kan. Wanneer dit het geval is, kunnen er barsten en scheuren ontstaan. Dit houdt in dat uw dak niet meer waterdicht is dit kan leiden tot lekkage en schimmelvorming. Het is dus belangrijk om er op tijd bij te zijn.

bitumen dakbedekking vervangen

Vervanging van bitumen dak

Het hangt van af verschillende factoren wanneer een bitumineuze dakbedekking vervangen moet worden. Zonlicht zorgt bijvoorbeeld voor een kortere levensduur. Indien uw dak vaak in de schaduw ligt, zal het dus minder snel aan vervanging toe zijn dan wanneer uw dak vaak in de zon ligt.

Ook de kwaliteit van het bitumen bepalen wanneer het tijd is voor vervanging. Een bitumen dak moet dus vervangen worden wanneer het dreigt te gaan lekken of wanneer er grote en/of terugkerende schade is.

Wat kost het vervangen van een bitumen dak?

De kosten voor het vervangen van een bitumen dak is zonder enige informatie lastig te bepalen. De prijs hangt natuurlijk af van een aantal factoren, zoals het aantal vierkante meters van het dak. Wilt u weten wat de verwachte kosten zullen zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan, zodat wij een prijs op maat kunnen maken.

Offerte voor bitumen dak vervangen

Is uw bitumen dak aan vervanging toe? Korff dakwerken is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van het aanbrengen en vervangen van dakbedekking. Neem vrijblijvend contact met ons op via 0299-321132 of stuur een e-mail naar administratie@korffdakwerken.nl. Uiteraard kunt u ook een gratis offerte aanvragen. Wilt u graag meer informatie ontvangen? Ook dan helpen wij u graag!