Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking laten leggen? Laat het dan doen door de professionals van Korff Dakwerken uit Volendam. U profiteert van onze jarenlange ervaring en zeer uitgebreide kennis op het gebied van dakbedekkingen. Bij ons geen prutsers, maar gedreven vakspecialisten die uiterst nauwkeurig en efficiënt te werk gaan. U bent dus verzekerd van uitstekende bitumineuze dakbedekkingen tegen eerlijke tarieven.

Wat is bitumineuze dakbedekking?

Voordelen van bitumen dak:

 • Waterdicht
 • Zeer sterk
 • Duurzaam
 • Recyclebaar
 • Hoge kleefkracht
 • Soepel materiaal
 • Lange levensduur
 • Het is bestendig tegen UV stralen
 • Er is weinig onderhoud voor nodig
 • Bestendig tegen chemische stoffen

Soorten bitumen dakbedekking

In bitumineuze dakbedekking kunnen we een onderscheid maken in 2 soorten polymeerbitumen: APP dakbedekking en SBS dakbedekking. We leggen kort uit wat deze soorten inhouden:

APP

APP bitumen dakbedekking staat voor Atactisch PolyPropyleen. Dit houdt in dat er een soort elastische kunststof is verwerkt in het leer dat op de daken wordt verwerkt. Deze elastische dakleer zorgt er voor dat het materiaal een stuk buigzamer is om mee te werken. Op deze manier is het mogelijk om het materiaal goed te kunnen bewerken als er bijvoorbeeld schoorsteen- en kachelpijpen op het platte dak zitten. Daarnaast is het bestendig tegen UV stralen en heeft het ook nog eens weinig onderhoud nodig.

SBS

SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit betekent dat er een soort rubber, die op een kunstmatige manier is geproduceerd, verwerkt zit in het dakleer. Deze samenstelling zorgt er o.a. ook voor dat het soepeler wordt en een grotere kleefkracht. Door de kleefkracht wordt de kans op een daklekkage enorm klein. Een nadeel van een SBS bitumen dak is dat het wat slechter bestand is tegen Uv-stralen. Wij adviseren dan ook om kiezelstenen op het dak te leggen.

Wat kost bitumineuze dakbedekking?

De prijs voor een bitumen dak is van tevoren zeer lastig vast te stellen. Elk dak is uniek en heeft zijn eigen afmetingen. Ook de bereikbaarheid van het dak kan meewegen in de prijs voor bitumen dakbedekking. Verder is er nog een verschil in het materiaal. Om de prijs zo nauwkeurig mogelijk vast te kunnen stellen, adviseren wij u, tijdens een offerteaanvraag, om wat foto’s mee sturen. Hierdoor krijgen wij een goed beeld van uw situatie en kunnen we een offerte op maat voor u maken.

Wat is de levensduur van een bitumineuze dakbedekking?

Een bitumen dak gaat in tegenstelling tot andere soorten dakbedekking een stuk langer mee. De levensduur is namelijk ongeveer 25 tot 30 jaar. Goed onderhoud aan uw dak is heel belangrijk om deze levensduur te bereiken. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen voor een zo lang mogelijke levensduur:

 • Jaarlijks onderhoud: Het is belangrijk om ieder jaar even alle bladeren, mos en algen te verwijderen. Hierdoor blijft uw dak langer in goede conditie.
 • Controle: Wanneer u barsten, blaasjes of scheuren in uw bitumen dak heeft, dan is het niet meer waterdicht. Het is belangrijk om dit ook ieder jaar te controleren en iemand in te schakelen wanneer dit het geval is. Zo voorkomt u lekkage en schimmelvorming waardoor uw dak langer meegaat.

Hoe wordt een bitumineuze dakbedekking geplaatst?

Voordat dakleer wordt geplaatst, wordt het dak schoongemaakt. Vervolgens wordt het bitumen dakleer uitgerold. Wanneer alles bedekt is, worden het resterend materiaal vakkundig weggesneden door de dakdekker. Zodra dit afgehandeld is, is het tijd om de brander te gebruiken. Door de bitumen vast te branden, wordt de bitumen dakbedekking waterdicht en stevig aan elkaar bevestigd. Branden is een nauwkeurig klusje en daarom moet de dakdekker hier de tijd voor nemen. Tot slot gaat de dakdekker nog met een aandrukroller over de bitumineuze dakbedekking heen, zodat het geheel op elkaar aansluit. Bitumen kan op een plat dak en op een hellend dak geplaatst worden. Hierbij is er geen onderscheidt in werkwijze.

Tegenwoordig is er ook zelfklevende bitumen dakbedekking op de markt. Dit is echter een manier die minder goed hecht dan de normale methode. Hierdoor kan er eerder lekkage ontstaan. Het wordt daarom aangeraden om uw bitumen dakbedekking professioneel aan te brengen. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en garantie.

Bitumen dak vervangen?

Is uw dak al gemaakt van bitumen en wilt u deze laten vervangen? Ook dan bent u bij Korff Dakwerken aan het juiste adres. Neem direct vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Praktisch en duurzaam

Bitumineuze dakbedekkingen staan bekend om hun duurzaamheid en om het feit dat ze op vele verschillende manier te verwerken zijn. Bitumineus is vooral heel geschikt voor horizontale daken, omdat ze lichtgewicht en waterdicht zijn. Het overgrote deel van de platte daken bestaat dan ook uit bitumineuze dakbedekkingen. Laat uw dakbedekking door ons leggen en u heeft een dakbedekking die vele jaren mee zal gaan. De levensduur van een bitumen dak is gemiddeld 20 tot 40 jaar!

Neem vrijblijvend contact op voor een bitumen dak

Bij Korff Dakwerken hoeft u niet lang te wachten, voordat we beginnen met onze werkzaamheden. Wij als bitumen dakdekker staan namelijk direct voor u klaar. Het liefst starten we meteen, maar als u eerst een offerte wilt, maken we die uiteraard voor u. Het aanleggen van bitumineuze dakbedekkingen doen we meestal binnen een week. We zorgen er in ieder geval voor dat uw dak binnen één dag waterdicht is, zodat u van het weer niets te vrezen heeft. Wilt u een referentie? Bekijk dan onze projecten. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32.