Wat te doen bij daklekkage?

Blog

Heeft u last van daklekkage? Dat is natuurlijk een heel vervelend probleem, want het kan veel schade met zich meebrengen. Helemaal wanneer het al een tijdje aan de gang is. Om u zo goed mogelijk te helpen, wanneer u net het de lekkage in uw dak hebt ontdekt, hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet.

1. Draai de hoofdkraan dicht

Om verdere schade te voorkomen is het belangrijk dat u direct de hoofdkraan dicht draait. Wanneer deze dicht zit, kan er geen extra water meer doorlekken in uw dak.

2. Maak foto’s

Voor het afhandelen van de verzekeringspapieren is het raadzaam om van tevoren foto’s te maken van de schade. Hierdoor heeft u altijd bewijs. Vervolgens is het belangrijk dat u met de verzekeraar overlegt wat de vervolgstappen zullen zijn.

stappenplan voor het oplossen van daklekkage

3. Neem direct zelf maatregelen

Wat u eventueel zelf direct kunt doen, is het drogen van de plek in het plafond. Dit kan bijvoorbeeld door de plek te drogen met een haardroger. Doe dit wel met een afstand en niet te direct op het plafond. Daarnaast kunt u een emmer neerzetten onder de plek in het plafond. Mocht er dan water doordruppelen, wordt dit direct opgevangen.

4. Het lek opsporen

Nadat u alles heeft doorgenomen met uw verzekeraar is het tijd om het lek op te sporen. In de meeste gevallen, ontstaat daklekkage als gevolg van een lekkende leiding of dakbedekking. Om dit te doen moeten er vaak grove werkzaamheden worden uitgevoerd. We adviseren dan ook om dit te laten doen door een deskundig dakdekkersbedrijf. Wilt u een lekdetectie laten uitvoeren?

Lekdetectie laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Daklekkage door een dakdekker laten oplossen?

Is het daklekkage te groot en kan de loodgieter het niet oplossen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij maken voor u een offerte en kunnen, wanneer u wenst, direct het probleem bij u oplossen. U kunst ons bereiken door een mail te sturen naar administratie@korffdakwerken.nl. Of bel ons direct via 0299-321132 of 06-20444450. Wij komen direct in actie.