Dak ontmossen

Blog

Dak ontmossen is een belangrijk deel van het dak onderhoud. Maar wanneer is het tijd om actie te ondernemen? En waar kunt u terecht? Bij Korff Dakwerken, vormen wij een team van ongeveer dertig specialisten. Wij richten ons op innovatie en duurzaamheid. Wij werken altijd veilig en wij vertrouwen op onze ervaring en deskundigheid. Graag bieden wij de nodige informatie aan onze bezoekers. Bij deze vertellen wij u over het ontmossen van uw dak. 

Waarom dak ontmossen? 

Mos is plantvorming dat ontstaat door de combinatie van veel regenval en weinig zon. Tussen de regenbuien krijgen uw dakpannen niet genoeg tijd om uit te drogen. Hierdoor ontstaat er na verloop van tijd niet alleen mosvorming, maar ook algenvorming. Hoe snel deze groei en in welke mate de groei plaats vindt, heeft met verschillende factoren te maken zoals de ligging van uw woning, de locatie, de omgeving en het type dak van uw woning. Zo kunnen we vaststellen dat de aangroei van mos meer voorkomt in een bosrijke omgeving waar er veel vocht en weinig ventilatie aanwezig is. Ook is de noordzijde van een dak de meest kwetsbare en gevoeligere kant. Zelfs gebieden die grote temperatuurverschillen doorstaan, hebben door het toenemende aantal vorstdagen hogere kans op dak beschadiging door mosvorming. 

Dak beschadiging door mosvorming 

Mosvorming maakt de dakbedekking poreuzer. De beschadiging die het mos ontstaat leidt tot hevige slijtage. Dit komt doordat de beschermende toplaag in een verhoogd tempo afgebroken wordt. Door vriestemperatuur zet het vocht dat op het dak aanwezig is, zich uit. Hierdoor kunnen er scheuren en barsten in de dakbedekking komen. Mossen hechten zich in en aan die oneffenheden, waardoor vocht verder kan infiltreren. Hierdoor kan de schade zich verspreiden en verergeren. Op den duur kan dit leiden tot schade aan het dakisolatie en lekkages. Het ontmossen van uw dak zal dit proces onderbreken.

Dak laten ontmossen 

Deze klus betreft gevaarlijke werkzaamheden vanwege de hoogte en de bereikbaarheid. In hoeverre dit aanpassingen vereist heeft natuurlijk te maken met het soort dak en de omgeving. Ook is er kennis en ervaring bij geboden zodat de juiste producten gebruikt worden in combinatie met de soorten dakpannen en andere dakbedekkingen. Deskundige dak reiniging is in de meeste gevallen zeker wenselijk voor een mooi en optimaal resultaat. Zo bent u er verzekerd van, dat de geschikte reinigingsmethode wordt toegepast en dat de werkzaamheden naar behoren worden uitgevoerd. 

ontmossen van daken

Dakcoating 

Wij snappen dat ontmossen een klus is die u zo lang mogelijk niet nodig wilt hebben. Om de gezondheid van uw dak zo lang mogelijk optimaal te houden, is het verstandig om te kiezen voor een nabehandeling van dakcoating. Deze vorm van dak renovatie zorgt ervoor dat uw dak met een extra beschermlaag, beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. 

Dak onderhoud laten uitvoeren? 

Voor dak onderhoud laten uitvoeren door een vakkundig bedrijf? Korff Dakwerken staat voor u klaar! Wij zijn inmiddels jarenlang gespecialiseerd in het onderhouden van daken en voeren alles in eigen beheer uit. Neem vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in uw situatie kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat maken.