Energie besparing met dakisolatie

Blog

Een warm huis, maar een lagere energierekening. Hoe is dat mogelijk? Besparing op je gas wordt makkelijk met dakisolatie. Dit is niet alleen fijn voor je portemonnee maar ook nog eens goed voor het milieu. Overweeg daarom om je dak te laten isoleren, ook als er al een dunne laag isolatie zit. Nieuwsgierig geworden naar wat dit kost? En waar je dit kan op een professionele manier kan laten doen? Lees hieronder dan snel verder.

Besparing met dakisolatie

Dakisolatie is een van de beste manieren om energie te besparen. Voor een gemiddelde gezinswoning kan dakisolatie al snel 300 tot 400 euro per jaar besparen. Zeker wanneer je de zolder verwarmt en bijvoorbeeld als slaapkamer gebruikt, zijn de besparingen met dakisolatie enorm. De kosten van dakisolatie verdien je dus zeker terug. Hoeveel je kunt besparen met dakisolatie, hangt af van het type dak, de wijze van isoleren en het materiaal.

Meer warmte besparen

Ongeïsoleerde daken zijn energieverbruikers. Een woning zonder dakisolatie verliest ongeveer 30% besparing op gas. Met dakisolatie kun je dus een hoop geld besparen. Met dakisolatie houd je de warmte binnen. Dit bespaart je energiekosten en zorgt voor een aangenamere leefomgeving. De besparingen zijn aanzienlijk, zeker wanneer de zolder als woonruimte wordt gebruikt en verwarmd. Dat loopt al snel op tot honderden euro’s elk jaar. Zo kun je al snel de prijs van de dakisolatie binnen een paar jaar terugverdienen.

Voordelen dakisolatie

  • Dakisolatie verhoogt het warmtecomfort. Een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter. Op deze manier kun je van je huis een comfortabele plek maken om te wonen.
  • Dakisolatie houdt niet alleen warmte binnen in de winter, maar houdt ook de hitte buiten in de zomer. Zo bespaar je op airconditioning of andere maatregelen om je huis te koelen.
  • Dakisolatie zorgt ervoor dat je dak lucht- en winddicht blijft.
  • Een ander positief effect van dakisolatie is dat het zorgt voor akoestische isolatie. Dakisolatie houdt immers niet alleen warmte vast, maar dempt ook vervelende externe geluid zoals passerende treinen, druk verkeer, nabijgelegen snelwegen, burenlawaai en nog veel meer. Dit kan je wellicht ook helpen om beter te slapen.
  • Is je zolder alleen voor opslag? Door het dak te isoleren, creëer je extra leefruimte op de zolder. Denk hierbij aan een nieuwe slaapkamer of werkkamer. Zo kun je je huis nog meer uitbreiden!
  • Dakisolatie verlaagt het E-peil van je woning. Hierdoor krijg je een positiever EPC-attest en stijgt de waarde van je pand bij verkoop.
  • Omdat een geïsoleerd dak minder energie nodig heeft, kan het nodig zijn om een verwarmingsketel met een minder vermogen te installeren. Dit scheelt je ook een hoop geld.
  • Omdat een woning met een geïsoleerd dak minder energie verbruikt, stoot je ook minder koolstofdioxide uit. Dakisolatie is daarom goed voor het milieu.
  • Voor dakisolatie moeten er werkzaamheden in huis worden uitgevoerd. Maar het werk wordt op zolder gedaan, dus de last blijft beperkt. Daarnaast worden de dakisolatiewerkzaamheden snel uitgevoerd.

Ben je van plan om binnenkort je dak te isoleren?

Ben je geïnteresseerd in dakisolatie? Dan is het belangrijk dat je dak in goede staat is. Bij Korff Dakwerken kunnen wij een dakinspectie uitvoeren, zodat je er zeker van bent dat jouw dak klaar is om geïsoleerd te worden, op deze manier kun je het meeste uit je isolatie halen. Neem vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in uw situatie kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat maken.