Keramische Dakpannen

Keramische dakpannen laten leggen op uw dak? Dit is een wat luxere variant van dakbedekking. Deze zijn wat duurder dan betonnen dakpannen. Maar, deze gaan dan wel weer een stuk langer mee! Lees hier alles over de voor- en nadelen, prijzen en de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen.

De voor- en nadelen van keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden de afgelopen jaren steeds vaker gebruikt. Dit komt door allerlei verschillende factoren. Eén daarvan is dat bijvoorbeeld de dakpannen van beton jaren terug een stuk goedkoper waren. Het is dan natuurlijk logisch dat er werd gekozen voor het plaatsen van deze variant dakpannen. Vandaag de dag is het prijsverschil niet meer zo veel als vroeger en wordt er dus meer voor keramische dakpannen gekozen. Dit komt onder andere door de lange levensduur van dit materiaal. Verder heeft deze nog meer voordelen als:

  • Duurzaam
  • Recyclebaar
  • Sterk materiaal
  • Weersbestendig
  • Frisse uitstraling
  • Blijft veel langer mooi

keramische dakpannen

Keramische dakpannen prijs

Het bepalen van de prijs voor keramische dakpannen is vooraf lastig vast te stellen. Dit komt, omdat elk dak natuurlijk uniek is. Voor het ene dak is het makkelijker om dakbedekking aan te brengen dan de andere. Dit speelt allemaal mee voor het vaststellen van de prijs. Ook de maat van de dakpan heeft invloed op de prijs. Met een grote dakpan ligt het dak sneller vol. Natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van het aantal vierkante meters. Om uw wensen zo goed mogelijk in kaar te brengen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij de juiste prijs voor u vaststellen.

Soorten keramische dakpannen

Bij keramische dakpannen heb je de keuze uit 2 mogelijkheden. Dit zijn vlakke dakpannen en dakpannen met een golvend structuur. Wanneer je van plan bent de dakbedekking te vernieuwen is het verstandig om van tevoren bepalen welke structuur dakpannen je kiest. Dakpannen met een golf zijn het beste geschikt wanneer het dak een hellingshoek heeft van 19 tot 26 graden. Vlakke dakpannen daarentegen kun je dan het beste gebruiken bij daken met een hellingshoek van 27 tot 35 graden.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u overtuigd van de vele voordelen die keramische dakpannen voor uw woning kan hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Dit kunt u doen door te bellen met 0299-321132 of te mailen naar administratie@volendam.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij zijn u graag van dienst!