Overzetdak

Heeft u een overzetdak? En zoekt u hier de juiste dakbedekking voor of wilt u deze juist vervangen? Dan bent u bij Korff Dakwerken aan het juiste adres. Wij zijn een ervaren dakdekkersbedrijf uit Volendam die alle werkzaamheden van A tot Z voor u regelt. Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden? Wij leggen het graag uit!

overzetdak met latten constructie
Latten constructie
afwerking van overzetdak
Afwerking

 

Wat is een overzetdak?

Wanneer u een overzetdak wilt laten plaatsen, is het goed om te weten wat dit nu precies is. Een overzetdak is een dak dat gemaakt is van lichtmetalen dakpanelen. Vaak zijn deze van staal. Door middel van een houten lattenconstructie, wordt dit boven op een bestaand dak aangebracht. Het betekent dus niet dat uw hele dak hoeft te worden vernieuwd of afgemonteerd. Een overzetdak, zoals de naam al zegt, wordt dus over het bestaande dak heen geplaatst.

Wanneer wordt er gekozen voor een overzetdak?

Een overzetdak wordt in de meeste gevallen geplaatst wanneer de oude dakbedekking aan vernieuwing toe is door schade of rot. Een overzetdak wordt dan vaak gekozen, omdat deze makkelijk te installeren zijn.

Hoe wordt het geplaatst?

Wanneer u kiest voor het plaatsen van een overzetdak kan de oude bedekking van het dak blijven liggen. Alleen de zogeheten nokpannen worden dan verwijderd, zodat de houten constructie geplaatst kan worden. Voordat het hout wordt geplaatst wordt,  wordt er eerst een onderdak geplaatst. Deze zorgt ervoor dat het dak verder beschermd blijft tegen waterschade. Vervolgens wordt dus de lattenconstructie geplaatst. Hierop worden dan de dakpannen aan vast gemaakt.