Onderdak

Het onderdak is dus een laag die tussen het dakbedekking en het isolatiemateriaal in wordt geplaatst. Daarnaast heeft het ook de functie als bescherming van het isolatiemateriaal tegen wind en vocht.

Hoe draagt een onderdak bij de isolering?

Het onderdak houdt vocht vanaf de koude zijde tegen. Denk hierbij aan regen of sneeuwval. Echter is een onderdak wel damp doorlatend. Dit betekent dat het vocht wat in het isolatiemateriaal kan zitten via het onderdak alsnog kan verdampen.

Eisen van een goed onderdak

Omdat een onderdak geplaatst wordt onder de uiteindelijke toplaag van je dakbedekking is het belangrijk dat deze voldoet aan bepaalde voorwaarden. Je kunt er namelijk na het plaatsen niet meer gemakkelijk bij. Dit geldt voor alle soorten daken. Het is dus belangrijk dat het gelijk op de juiste manier geplaatst wordt en aan de volgende criteria voldoet:

  • Waterdicht
  • Luchtdicht
  • Damp open
  • Brandwerend
  • Beschermd tegen insecten

Onderdak laten plaatsen?

Bent u direct op zoek naar een dakdekker die het plaatsen van een onderdak voor u kan verzorgen? Dan bent u bij Korff Dakwerken aan het juiste adres. Wij zijn een dakdekkersbedrijf dat alle werkzaamheden van A tot Z voor u regelt. Via onze offerte formulier kunt u vrijblijvend een aanvraag uitvoeren. U heeft hier de mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen. Wanneer u dit doet kunnen wij een goed mogelijk beeld schetsen wat de kosten en werkzaamheden zullen zijn om een onderdak te plaatsen. Liever direct contact? Bel ons dan op 06-20444450  of 0299-321132.

onderdak