Dakkapel

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? En bent u benieuwd naar alle informatie naar wat deze werkzaamheden met zich meebrengt? Lees dan gerust verder.

Wat is een dakkapel precies?

Wanneer je een huis hebt, of net gekocht, heeft deze in Nederland vaak een schuin dak. Dit betekent dat je op de zolder vaak veel ruimte verliest. Als je hier een kinderkamer van wilt maken of bijvoorbeeld een sportruimte is het prettig dat je wat extra ruimte hebt, zodat je alles goed kan inrichten. Daarom kiest men vaak voor het plaatsen van een dakkapel. Naast het voordeel van meer ruimte en rechtop kunnen staan, heb je ook direct veel meer licht op de zolder door de ramen die in het dakkapel verwerkt zitten. Een dakkapel plaats je eigenlijk alleen wanneer je meer ruimte wilt hebben op de zolder.

Geen ruimte nodig, maar alleen meer licht

Heb je geen behoefte aan extra ruimte, maar wel alleen meer licht? Dan kun je beter kiezen voor het plaatsen van dakramen. Hiermee win je één klap heel veel licht en je bespaart de kosten van een dakkapel.

Dakkapel prijs

Het plaatsen van een dakkapel is altijd een grote ingrijpende klus. Het plaatsen van een dakkapel is dan ook vaak een stuk duurder dan andere dakwerkzaamheden. De prijs voor het plaatsen van een dakkapel is van te vorig lastig vast te stellen, omdat elk dak ten eerste anders is en ten tweede zijn er dakkapellen in alle soorten en maten. Daarom is het altijd lastig om van tevoren een prijs vast te spellen.

dakkapel laten plaatsen