Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking laten aanbrengen? Dan bent u bij Korff Dakwerken aan het juiste adres. Wij zijn een vakkundig bedrijf op het gebied van dakwerken en voeren elke klus met de grootste zorg uit. Wilt u meer informatie over het laten aanleggen van een kunststof dakbedekking? Lees dan gerust verder. We leggen het graag aan u uit.

Wat is kunststof dakbedekking?

Het plaatsen van een kunststof dakbedekking wordt vaak gedaan bij platte daken of daken die licht hellend zijn. In tegenstelling tot andere mogelijkheden wordt er bij het aanbrengen van kunststof geen brander gebruikt. Dit is o.a. een reden waarom mensen voor kunststof kiezen, naast het feit dat PVC een stuk goedkoper is. Daarnaast kan PVC gemiddeld wel 20 jaar meegaan en soms nog wel langer. Het is wel belangrijk dat u regelmatig dakonderhoud laat uitvoeren. Wanneer u kiest voor het laten aanleggen bij ons, staan wij 10 jaar garant voor de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. Bij Korff Dakwerken zijn er 3 soorten kunststof dakbedekking mogelijkheden beschikbaar. Die leggen wij graag verder aan u uit.

Welke soort kunststof dakbedekkingen zijn er mogelijk?

Om te beginnen zijn er eigenlijk verschillende soorten dakbedekkingen die onder kunststof vallen. Namelijk PVC, EPDM en TPO.

kunststof dakbedekking

PVC Dakbedekking

Een Pvc-dakbedekking is gemaakt Poly Vinyl Chloride, een kunststof. Het materiaal heeft de vorm van een membraan en wordt voornamelijk toegepast op platte- en lichte steilte graad. Het fijne van PVC is enorm bestendig is tegen chemicaliën. Daarnaast is het materiaal heel soepel. Dit zorgt ervoor dat het materiaal mee kan uitzetten en krimpen bij temperatuursverschillen. U kunt dus wel begrijpen dat er vaak wordt gekozen voor een pvc-dak in Nederland. Omdat het materiaal ook nog eens heel erg licht is, belast deze dakbedekking de dakconstructie weinig tot niet. Kortom, PVC is een kunststof soort dat te gebruiken is voor dakbedekking.

Voordelen van PVC

 • Licht en sterk
 • Waterbestendig
 • Beschikbaar in diverse kleuren
 • Milieuvriendelijk
 • Wortelbestendig (geschikt op groene daken)
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Brandveilig

EPDM Dakbedekking

In tegenstelling tot PVC is een EPDM-dak alleen geschikt voor platte daken. Het materiaal is gemaakt uit synthetisch rubber. Een EPDM-dak wordt zowel voor nieuwbouw en renovatie gebruikt, zolang de daken plat zijn. De afwerking van EPDM is hee belangrijk. Het moet namelijk gevulkaniseerd worden. Het is belangrijk dat dit u dit door een vakkundig bedrijf laat doen. Wanneer het op de juiste manier geplaatst is gaat het rubber heel lang mee. Kortom, een goede investering dus. Heeft u verder nog vragen over EPDM? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen van EPDM

 • Lange levensduur
 • UV bestendig
 • Scheur vrij
 • Wortelbestendig

TPO kunststof dakbedekking

TPO staat voor Thermoplastische Poly Olefine en wordt gezien als de meest duurzaamste kunststof. Het is een elastisch soort kunststof dat voornamelijk gebruikt wordt bij de afwerking van platte daken. Het lijkt veel op PVC, alleen is de structuur anders. Het bevat bijvoorbeeld geen weekmakers.

Voordelen van TPO

 • Wortel vast
 • UV/Ozon bestendig
 • Bevat geen weekmakers
 • Levensduur tussen de 30 en 40 jaar

Offerte voor kunststof dakbedekking aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in kunststof dakbedekking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299 -32 11 32. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om alles door te nemen. Hierdoor krijgen wij een beter inzicht in uw situatie kunnen wij vrijblijvend een offerte op maat maken.

Vragen? Neem contact op.

Kom bij ons werken!

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame mensen

Vacatures 11

Wij werken duurzaam

Schreeuwen wij van de daken

+ Lees meer

Projecten

Een dak vereist uiterste zorgvuldigheid. Korff Dakwerken is niet snel tevreden en geeft uw dak de aandacht die het verdient. Onze pure liefde voor het vak laat ons tot het uiterste gaan. We nemen alleen genoegen met het beste eindresultaat. Hierbij een greep uit onze projecten.

+ Bekijk alles