Werken in de dakdekkersbranche; een interview met Martin Kroon

Blog

Korff Dakwerken groeit en ons team groeit mee. Martin Kroon, onze coördinator Service & Onderhoud, werkt nu bijna een jaar in de dakdekkersbranche en blikt even terug.

Sinds oktober 2021 werkt Martin als coördinator Service & Onderhoud bij Korff Dakwerken. Hij volgde in het verleden een opleiding bouwkunde, maar werkte nog niet eerder in de dakdekkersbranche. “Na een leuk gesprek met Robin Korff werd ik enthousiast voor deze uitdaging”.

Wat doet een coördinator Service & Onderhoud?
“Werkorders voor onderhoudswerkzaamheden komen via wooncorporaties, vastgoedbeheerders of aannemers bij mij binnen. Dit gaat voornamelijk om reparatie, lekkage, onderhoud en nazorg. Ik neem dan contact met hen op om een duidelijk beeld van de situatie te krijgen. Vervolgens plan ik een afspraak in en stuur ik een collega dakdekker heen die de locatie bezoekt en indien mogelijk direct herstelwerkzaamheden uitvoert. De uitgevoerde werkzaamheden koppel ik weer terug aan de opdrachtgever en als het probleem niet direct is verholpen stellen wij een advies op. Ik neem vervolgens contact op met de opdrachtgever voor een vervolgtraject. Indien nodig verzorg ik een offerte en de eindafrekening.”Werken bij Korff Dakwerken

Je bent nieuw in het dakdekkers vak. Hoe bevalt het tot nu toe?
“Ik had in het begin natuurlijk helemaal geen ervaring in de dakdekkersbranche, dat is best wel even wennen. Nu ben ik bijna een jaar werkzaam bij Korff Dakwerken en kan ik wel zeggen dat mijn vakkennis aanzienlijk is gestegen. Ik ga regelmatig mee het dak op met de dakinspecteur en voorman dakdekker om ook praktijkervaring op te doen. Daarnaast leer ik ook veel van mijn collega’s op kantoor. Ik krijg daarin de juiste begeleiding en heb het dan ook erg naar mijn zin binnen het bedrijf. Ik haal er veel voldoening uit als een opdracht naar ieders tevredenheid wordt uitgevoerd.”

Hoe is de sfeer in het team?
“Ik heb nog niet eerder zoveel verschillende mensen bij elkaar gezien die zo goed samenwerken. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en daarmee vullen we elkaar aan. We hebben korte lijnen en durven het ook tegen elkaar te zeggen als iets niet goed gaat of beter kan. Zo verbeteren we onszelf elke keer weer. En er is gelukkig ook ruimte voor wat luchtigheid tussendoor.”

Welke uitdaging zie je voor de toekomst?

“Ik ben nu een jaar werkzaam bij Korff Dakwerken en krijg de kans om te groeien binnen het bedrijf. Nu begeleid ik voornamelijk de werkzaamheden voor kleine projecten, maar in de toekomst wil ik ook grotere projecten gaan begeleiden. Hier heb ik natuurlijk wel meer vakkennis voor nodig. Ik ben best leergierig en ben dan ook van plan om een vakopleiding te gaan volgen bij Tectum, zij bieden verschillende opleidingen aan specifiek voor de dakdekkersbranche. Gelukkig krijg ik bij Korff Dakwerken alle ruimte om mezelf te ontwikkelen.”

Ook aan de slag bij Korff Dakwerken? Wij zijn onder andere op zoek naar een projectleider, werkvoorbereider en uitvoerder. Bekijk de vacatures op onze website.