Wat zijn sedummatten?

Blog

Sedummatten is een ideaal materiaal, wanneer je van plant met om een groendak te gaan plaatsen. Sedum zorgt ervoor dat uw dak duurzamer en groener wordt. Sedummatten zijn een kostenbesparende en onderhoudsarme methode om uw dak groener te maken. De aanleg van Sedummatten is zeer eenvoudig. Deze matten hebben al een goede doorworteling en hebben na aanleg veel minder water nodig in tegenstelling tot intensieve groendaken. Daarnaast zorgen deze matten ervoor dat uw dak met minimaal 80% is begroeid met sedum.

sedummatten

Waarom wordt het gebruikt voor sedumdaken?

Sedum kan op een sedumdak op verschillende manieren worden gelegd. Zo kunnen er losse sedumplanten worden aangelegd. Daarnaast kunnen er ook sedummatten op een sedumdak worden aangelegd. Deze zijn in tegenstelling tot sedumplanten veel makkelijker aan te leggen en de onderhoudskosten zijn veel lager. Deze hebben namelijk al een goede doorworteling en ze hebben minder water nodig dan losse planten. Het wordt dus op sedumdaken gebruikt, omdat het eenvoudiger en sneller is. Daarnaast is het voordeliger voor de klant en bovendien zorgen deze matten er ook voor dat het dak gelijk begroeid is.

Wat zijn de voordelen van sedummatten?

Het gebruiken van sedummatten heeft verschillende voordelen op uw groendak. Wij zetten er een aantal voor u op een rijtje, zodat u een beter beeld heeft van deze wijze van dakbedekking:

  • Makkelijk en eenvoudig aan te leggen
  • Langere levensduur: Het dak gaat tot 3 keer langer mee
  • Het dak is gelijk met minimaal 80% begroeid met sedum
  • Geluidsdempend: Het dempt geluiden (bijvoorbeeld het verkeer)
  • Isolerend: Het houdt uw huis in de winter warmer en in de zomer koeler
  • Milieuvriendelijk: Deze matten zijn groen en nemen CO2, fijnstoffen en luchtvervuiling op
  • Onderhoudsarm: De matten hebben namelijk al een goede doorworteling en hebben weinig water nodig in tegenstelling tot intensieve groendaken

sedumplanten die worden gebruikt voor een sedummat

Kunnen sedummatten worden aangelegd op een plat en hellend dak?

Op platte daken kunnen ze altijd worden gelegd. Ze kunnen echter ook op schuine en hellende daken worden gelegd. Dan moet er een trapsgewijze constructie op het dak worden aangebracht, zodat de sedummatten blijven liggen.

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u vragen over sedummatten of wilt u deze laten aanleggen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.