Sedumdak met zonnepanelen 

Blog

Sedumdak met zonnepanelen behoort ook voor u zeker tot de mogelijkheden. Vaak horen wij twijfelende geluiden over deze combinatie, maar niet is minder waar. Het is mogelijk om zonnepanelen te combineren met diverse vormen van sedumdaken. Bij Korff Dakwerken, vormen wij een team van ongeveer dertig specialisten. Wij richten ons op innovatie, duurzaamheid, wij werken altijd veilig en wij vertrouwen op onze ervaring en deskundigheid. Graag bieden wij de nodige informatie aan onze bezoekers. Bij deze vertellen wij u graag over de mogelijkheden die groendaken en sedumdaken bieden in combinatie met zonnepanelen.

Mogelijkheden sedumdak met zonnepanelen 

De mogelijkheden zijn verdeeld over de volgende twee opties: 

 1. Ten eerste worden de zonnepanelen geplaatst. Ten tweede wordt vervolgens daaromheen het groen aangelegd. Hierbij wordt de onderkant van het zonnepaneel voorzien van grind. Dit wordt op deze manier gedaan, omdat het zo gemakkelijker is om met het sedumtapijt op maat te plaatsen.
 2. Uiteraard is deze tweede optie andersom opgesteld. Eerst wordt het groendak geplaatst. Hier bedoelen wij zowel groendaken als sedumdaken mee. Het type groendak en het type sedum bedekking zal geen invloed hebben wat betreft de mogelijkheid. Vervolgens worden de zonnepanelen op het dak geplaatst. In dit geval is het wel nodig om niet voor aerodynamische standaard te kiezen. Deze variant zorgt er namelijk voor dat het paneel dicht tegen het dakvlak aan ligt. De bedoeling is uiteraard om zonlicht door te kunnen laten voor het onderliggende groen. Hiervoor kun je systemen kezen die meer ruimte onder de zonnepanelen door kan laten gaan. Doordat de stukken onder de panelen niet volledig worden verlicht, is het nodig om hier meer aandacht naar uit te laten gaan wat betreft het onderhoud en verzorging.

voordelen_sedumdak_met_zonnepanelen

Voordelen sedumdak met zonnepanelen

U heeft een dakscan zonnepanelen laten uitvoeren waardoor u zeker weet dat uw dak geschikt is voor zowel een groendak, als zonnepanelen. Vervolgens worden beide elementen op een deskundige manier geplaatst door uw specialisten van Korff dakwerken. Daarna kunt u profiteren van enorm veel voordelen. Want uw zonnepanelen én groendak zorgen voor diverse pluspunten zoals energiebesparing en duurzaamheid. Ook heeft u hierbij goede keuzes gemaakt ten behoeve van het milieu en de natuur. Een aantal voorbeelden van directe voordelen waar u profijt van zult beleven:

 • Besparing energiekosten
 • Afhankelijk van leveranciers
 • Waardestijging van uw woning
 • Sedum vangt fijnstof en CO2 op
 • Een groendak neemt regenwater op
 • Hoger rendement uit uw zonnepanelen
 • Sedumdaken hebben een langere levensduur
 • Het sedum geeft een unieke, natuurlijke en groene uitstraling aan uw dak
 • Het leidt tot een warmer huis in de winter, en een koeler huis in de zomer
 • Groene daken hebben een isolerende werking en uitstraling naar de rest van uw huis

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Klinkt dit u als muziek in de oren? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Ook bieden wij interessante mogelijkheden voor een onderhoudscontract. Wij komen graag de mogelijkheden voor u bekijken.