Groendak subsidie

Blog

Heeft u een groendak of bent u van plan een groendak te laten aanbrengen? Dan is het goed om te weten dat er in veel gemeentes een subsidie voor groendaken wordt gegeven, vanwege de duurzaamheid.

Voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen

Om in aanmerking te komen voor subsidie dient er wel aan een aantal voorwaaden te voldoen. Het is belangrijk dat er werkzaamheden door een erkend bedrijf wordt uitgevoerd. Dit gaat om de volgende werkzaamheden:

  • het ontwerp
  • de aanleg
  • het onderhoud

Hoe zit het per gemeente?

De regels en voorwaarden om subsidie voor een groendak te verlenen zijn per gemeente verschillend. We hebben de info van een paar grote gemeentes verzameld en voor u op een rijtje gezet. Wilt u weten hoe het in uw gemeente geregeld is? Neem dan contact met de gemeente op.

groendak subsidie

 

Amsterdam

Het subsidiebedrag voor woningen in Amsterdam. bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 30 per vierkante meter groen dak of groene gevel en een maximum totaalbedrag per subsidieaanvraag van € 100.000.

Bekijk alle informatie van de gemeente Amsterdam.

Hoorn

De hoogte van het subsidiebedrag voor woningen in Hoorn. is 10% van de daadwerkelijk gemaakte kosten met een maximum bedrag van € 500 per huishouden. Huiseigenaren die twee maatregelen tegelijk nemen, ontvangen 15% met een maximum van € 750.

Bekijk alle informatie van de gemeente Hoorn.