Groen dak op een schuur

Blog

Groendaken worden steeds populairder vanwege hun vele voordelen voor het milieu en de energie-efficiëntie. Je schuur kun je groen en duurzaam maken met een groendak. In deze blog delen we waardevolle informatie om je te helpen een prachtig groendak op je schuur te realiseren.

Wat is een groendak?

Een groendak, ook wel bekend als een daktuin of sedumdak, is een dakbedekking die begroeid is met planten, grassen en mossen. Steeds populairder vanwege de vele voordelen die het biedt, zoals isolatie, regenwaterbeheer, verbeterde luchtkwaliteit en verhoogde biodiversiteit. Groendaken kunnen zowel op platte als hellende daken worden geïnstalleerd en worden vaak gebruikt op gebouwen in stedelijke gebieden waar groenruimte beperkt is.

Waarom kiezen voor een groendak op je schuur?

Sedum, een duurzame en onderhoudsarme keuze voor een groendak, blijft goed in alle weersomstandigheden en vereisen weinig water. In vergelijking met traditionele grijze dak van dakpannen, bitumen of teer, gaat een sedumdak aanzienlijk langer mee. Vooral bij platte daken op schuren is het zeker de moeite waard om een sedumdak te overwegen. Platte daken hebben vaak te maken met lekkages na hevige regenval of sneeuwval. Het smelten van een grote hoeveelheid sneeuw in korte tijd kan leiden tot een overbelasting van het platte dak, waardoor er meer water accumuleert dan het dak snel kan afvoeren. Dit resulteert in stilstaand water dat de kieren en naden van de dakbedekking en uiteindelijk de dakconstructie kan binnendringen, met mogelijke lekkages in je schuur tot gevolg. Een sedumdak houdt op natuurlijk wijze water vast in de bladeren van de vetplantjes. Het overtollige water wordt geleidelijk afgevoerd via de regenpijp.

schuur groendak

Is een groendak geschikt voor jouw schuur?

Heb je een schuin dak? Dan komt er iets meer bij kijken. Voordat je sedum op het dak van je schuur kunt leggen, zijn er enkele belangrijke randvoorwaarden waar je dak aan moet voldoen. Ten eerste moet de hellingsgraad van je dak liggen tussen de 5° en 45°. Daarnaast moet de dakconstructie sterk genoeg zijn om het gewicht van het sedumdak te kunnen dragen.

sedumdak schuur

Een groendak op een plat dak

Als je schuur een plat dak heeft, staat niets je in de weg om dit te realiseren. Bij het kiezen voor een groen dak heb je verschillende opties om uit te kiezen. Een groendak is een uitstekende keuze voor het dak van een schuur. Het transformeren van je schuurdak in een groendak biedt talloze voordelen.

Korff Dakwerken: de specialist in alle soorten dakbedekkingen

Ben je geïnspireerd geraakt om te kiezen voor een groendak op jouw schuur? Bij Korff Dakwerken staan we klaar om jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Met onze jarenlange ervaring en expertise zijn wij dé specialist in het aanleggen van groendaken. Neem vrijblijvend contact met ons op via administratie@korffdakwerken.nl of bel direct naar 0299-32 1132.