De mogelijkheden van duurzame dakbedekking

Blog

Wilt u uw woning verduurzamen? Dan is een duurzame dakbedekking een goede uitkomst om uw huis te verbeteren en tegelijkertijd gebruik te maken van milieuvriendelijke materialen, toepassingen en technologieën. Wanneer we naar het dak van een woning kijken, kunnen wij aanpassingen aanbieden op het gebied van dakisolatie en zonnepanelen. Met deze aanpassingen kunt u uw bijdrage leveren voor een schoner milieu. Met dit uitgangspunt beginnen mensen meestal met het isoleren van hun daken. Veel warmte in het huis gaat namelijk verloren via het dak. Door middel van de juiste isoleer technieken, kunt u dit tegengaan én tegelijkertijd honderden euro’s besparen op uw energiekosten. Maar wat voor soort dakisolatie kiest u? Korff Dakwerken is expert in specialistische dakbedekking en vertelt u alles over diverse soorten duurzame dakbedekking.

Duurzame dakbedekking met natuurlijke materialen

Er bestaan een aantal verschillende soorten isolatiematerialen in combinatie met de bijbehorende isolatietechnieken technieken. Diverse materialen en technieken zijn geschikt voor verschillende soorten daken. Om zo bewust en milieuvriendelijk mogelijke materialen te gebruiken, kunt u kiezen voor de volgende soorten natuurlijke isolatiematerialen:

  • Hennepplaten

Industriële vezelhennep wordt verbouwd om diverse soorten materialen en producten van te produceren. Uit de bast van de stam van de plant, worden de vezels onttrokken voor de productie van hennepplaten.

  • Vlaswol

Dit isolatiemateriaal is afkomstig van de vlasbloem. Deze vlasplant groeit supersnel en heeft en korte levensduur. De plant behoort ook officieel tot de Efemeriden. Dat betekent dat het een zogeheten ‘eendaagse bloem’ is. Vlas wordt gebruikt voor linnenproductie. Bij deze productie worden de vezels van de bloem niet gebruikt. De vezels worden vervolgens gebruikt om isolatiemateriaal te maken.

  • Schapenwol

Schapenwol wordt gewassen en gesponnen voor de productie van isolatierollen en isolatieplaten. De wol is geschikt voor zowel gevelisolatie, als isolatie van scheidingswanden.

  • Houtvezel

Deze vezels worden afgenomen van naaldbomen en verkregen uit de houtresten van een zagerij. Vervolgens worden de vezels behandeld en geperst tot isolatie platen en isolatiedekens.

  • Kurk

Kurk is ideaal om uw dak mee te isoleren. Platen en rollen worden vanuit het kurkmateriaal geproduceerd. Kurk is geschikt voor de platte daken.

  • Cellulose

Cellulose, ook wel papiervlokken genoemd, wordt door recyclebedrijven tot een soort vlokken samengevoegd. Deze substantie wordt vervolgens op de gewenste plekken ingespoten. Dit is een ideale manier om bij de moeilijke hoeken onder het dak te komen.

milieuvriendelijke_dakbedekking

Milieuvriendelijke dakbedekking

Naast de natuurlijke materialen, kunt u ook kiezen voor andere soorten milieuvriendelijke dakbedekking. Deze isolatiematerialen zijn over het algemeen gerecyclede materialen. Ook bevatten milieuvriendelijke isolatiematerialen geen schadelijke en chemische stoffen. Voorbeelden van deze verschillende soorten materialen zijn:

  • Glaswol

Dit isolatiemateriaal is officieel het meest milieuvriendelijke materiaal én ook de meest populaire variant van dakisolatie. Bovendien biedt dit materiaal significante voordelen zoals brandveiligheid, akoestische isolatie en gebruikersgemak.

  • Cellulose

Cellulose, ook wel papiervlokken genoemd, wordt door recyclebedrijven tot een soort vlokken samengevoegd. Deze substantie wordt vervolgens op de gewenste plekken ingespoten. Dit is een ideale manier om bij de moeilijke hoeken onder het dak te komen.

Eco dakbedekking

Naast het isoleren kunt u voor meerdere soorten van duurzame dakbedekking kiezen. Hierbij kunt u denken aan kunststof dakbedekking, groendak of een sedumdakbedekking. Deze vorm van dakbedekking is zeer duurzaam en milieuvriendelijk. Groendaken en sedumdaken zorgen voor een natuurlijke isolatie voor kou, warmte en geluid. Daarbij verlengt het zelfs de levensduur van de dakbedekking!

 eco_dakbedekking

Duurzame dakbedekking voor uw huis

Duurzame dakbedekking past bij onze visie. Korff Dakwerken heeft namelijk hart voor het milieu. Duurzaam wonen onder een milieuvriendelijk dak dat daarbij ook energie en rendement voor u oplevert. Wij zetten ons daarvoor in, door het benutten van de potentie en het in kaart brengen van de mogelijkheden. Dat noemen wij ‘een slim dak’. Een slim dak dat bespaart en tegelijkertijd bijdraagt aan milieu en natuur. Denk hierbij aan beplanting, zonnepanelen, dakterrassen en waterbuffering. Zo zorgt u ervoor dat uw dak een bron van energie is. Wij adviseren en helpen u graag bij het nastreven van uw duurzame ambities! Neem voor meer informatie contact met ons op.